Om Framtidens Företagare

Går du i åk 8, 9 på högstadiet, i åk 1 på gymnasiet? Mellan 14-17 år? Bor eller går i skolan i Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg, Sala, Köping, Arboga, Kungsör, Surahammar eller Hallstahammar? Då är detta något för dig!

Vi erbjuder dig att testa att tjäna pengar på det du tycker är roligt på sommaren. Att utveckla en affärsidé med proffs. Vi börjar alltid med den obligatoriska grundkursen FF Entré där du får lära dig mer om hur företag funkar och hur lätt det faktiskt är att tjäna pengar på det du brinner för OM du jobbar tillräckligt hårt. Från denna kurs ansöker du sedan om att få delta på sommarlovet. Du behöver inte kunna något om företagande eller ens ha en färdig idé för att hoppa på! Vi letar efter dig som person och det du brinner för!

Över 60 deltagare har under åren 2016- 2017 blivit antagna till FF. Nu är det din tur!

Vi tänker innanför boxen först: utgår ifrån individen

Samtliga intresserade ungdomar i deltagande kommuner erbjuds en grundkurs i personlig utveckling och entreprenörskap. Vi är övertygade om att vi måste börja där – med individens intressen, styrkor, svagheter, drömmar, mål och personlig ekonomi samt vilka energitapp som behöver täppas till och fyllas på. Då vet vi hur vi kan stötta deltagaren på bästa sätt! Utifrån deltagarens största intresse skapas sedan en affärsidé, övergripande affärsplan där de får lära känna sitt varumärke, sina kunder, göra en budget, lära sig mer om marknadsföring, sälj, bygga nätverk och hitta startkapital. Allt som är direkt kopplat till oss företagares verklighet och det som krävs för att lyckas driva ett framgångsrikt företag.